Vloeronderhoud

Een schone – en indien mogelijk blinkende – vloer is hét visitekaartje voor uw bedrijf. Voor Hommerson Schoonmaakbedrijf is vloeronderhoud een dagelijkse routine en hebben veel ervaring met allerlei soorten vloeren. Wij zijn gespecialiseerd in de schoonmaak van verschillende soorten vloeren, die dagelijks, wekelijks of periodiek gereinigd dienen te worden.

Heeft u een vraag over het onderhoud van uw vloer? Of wilt u weten wat Hommerson Schoonmaakbedrijf voor u kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Hieronder vindt u een overzicht van onze verschillende vloerenspecialisaties:

Vloeronderhoud - Schoonmaakbedrijf Hommerson

Schrobben en conserveren van linoleumvloeren

Een linoleumvloer is te vergelijken met een duurzame vloerbedekking. Een linoleumvloer vraagt zowel om een dagelijkse als periodieke schoonmaak. De dagelijkse reiniging bestaat uit stofwissen en dweilen. Een periodieke reiniging vraagt om meer kennis.

Hommerson Schoonmaakbedrijf helpt u hier graag mee. Als de polymeer laag van uw linoleumvloer beschadigd en/of vervuild is, dan verwijderen wij de waslaag en conserveren deze opnieuw met één of twee lagen polymeer. Bij een tussentijdse behandeling reinigen wij de vloer met een spray. Hierdoor blijft de polymeer laag van de vloer langer behouden.

Tapijt reinigen

Een tapijt in huis of in uw kantoor zorgt vaak voor een warm en huiselijk gevoel.  Een stofvrij en verzorgd tapijt heeft diverse voordelen. Het kan een gunstig effect hebben op COPD en andere allergieën, het is beter voor de spieren en gewrichten van uw medewerkers en het geeft een mooi aanzicht voor bezoekers.

Het reinigen van tapijten behoeft echter een specialistische aanpak. Hommerson schoonmaakbedrijf kan u een helpende hand bieden om uw tapijt(en) er weer als nieuw uit te laten zien. U kunt kiezen uit twee methodes: een dieptereiniging of opfrisbeurt. De dieptereiniging wordt gerealiseerd aan de hand van sproei extractie door onze machines. De Bonnet-methode kan worden ingezet wanneer het tapijt niet zeer vervuild is maar wel een opfrisbeurt kan gebruiken.

Schrobben van tegelvloeren, pvc-vloeren en gietvloeren

Wanneer een harde vloer op een juiste manier wordt verzorgd, kan men er jaren plezier van hebben. Voorbeelden van harde vloeren zijn: PVC-, giet- en stenenvloeren.

Hommerson schoonmaakbedrijf heeft een team van experts die gespecialiseerd zijn in periodiek vloeronderhoud van harde vloeren. Zij laten, in combinatie van het gebruik van de juiste producten en apparatuur, uw vloer weer stralen. De behandeling voor deze drie type vloeren is hetzelfde. Wij gebruiken namelijk een schrobmachine, waterzuiger, schrobzuigautomaat of I-mop.

Wax-olie behandeling van houten vloeren

Houtenvloeren zijn trendy, milieuvriendelijk en gaan jaren mee. Toch kunnen ook houten vloeren vervuild raken. Een houten vloer professioneel en grondig schoonmaken is noodzakelijk voor de levensduur van de vloer. U wilt uiteraard  zo lang mogelijk genieten van de mooie houten vloer en dit vergt enig onderhoud. Regelmatig schoonmaken is een belangrijke factor die ervoor zorgt dat u extra lang kunt genieten van een prachtige houten vloer.

Hommerson Schoonmaakbedrijf helpt u graag met professioneel reinigingen van uw houten vloer. Wij behandelen de vloer na met waxolie die de houtenvloer beschermt en voedt.

Kristalliseren van natuursteenvloeren

Natuursteenvloeren zijn geen doorsnee vloeren. Het schoonmaken van een natuursteenvloer vraagt dan ook om een specialistische aanpak.

In de loop van de tijd hecht vuil zich aan natuursteen. Denk aan zeepresten in de badkamer en vuil van buiten op de vloer in de (woon)kamer, (bedrijfs)ruimte. Natuursteen kan zijn glans verliezen of beschadigen. Ook kunnen er vlekken of strepen ontstaan door verkeerde schoonmaakmethodes. Het is daarom belangrijk natuursteen zorgvuldig én met de juiste middelen en kennis schoon te maken. Passend onderhoud zal er voor zorgdragen dat u jarenlang plezier zult hebben van natuursteen.

Hommerson Schoonmaakbedrijf maakt gebruik van twisterpads om de glans in de vloer weer omhoog te brengen. Twisterpads zijn innovatieve vloerpads speciaal voor het reinigen, polijsten en renoveren van vloeren. Het grootste voordeel van schoonmaken met twisterpads is dat wij geen chemische producten hoeven te gebruiken wat weer ten goede komt aan het milieu.

ESD vloeren

Over het algemeen zijn ESD vloeren moeilijk te reinigen. Omwille van de gewenste geleiding voorzien sommige fabrikanten geen beschermlaag op de vloer. Bij ESD vloeren van fabrikanten die wel een coating voorzien, heeft een extra ESD-bescherming ook zijn nut.

ESD vloeren zijn bijzondere vloeren. Ze geleiden elektriciteit door deze te absorberen en af te vloeien naar de grond in plaats van naar de omgeving. Dit heeft als gevolg dat de vloeren statisch kunnen worden. Om dit te voorkomen worden er aparte stofzuigers gebruikt.

Voor (productie)ruimtes die druk belopen worden en regelmatig moeten worden gereinigd is een geleidende ESD onderhoudslaag noodzakelijk. Hommerson Schoonmaakbedrijf reinigt en behandeld ESD vloeren, waarbij een  speciale professionele ESD polymeer laag aangebracht wordt.

Reiniging van sportvloeren

Sportvloeren worden over het algemeen intensief gebruikt. Of het nu een gymzaal of een fitnessruimte betreft, de wrijving die ontstaat blijft groot. Het consequent reinigen van een sportvloer draagt bij aan de levensduur van de sportvloer maar zorgt ook voor minder blessures bij sporters, oftewel de veiligheid.

De sportvloer dient buiten het dagelijkse stofwissen ook machinaal gereinigd te worden. Een pad geeft het beste resultaat. Maar ook de wijze van reinigen, direct of indirect reinigen van de vloer heeft een grote impact. Indirect reinigen geeft het reinigingsmiddel namelijk tijd om het hardnekkige vuil, de verzadiging, los te weken. Hommerson Schoonmaakbedrijf helpt u graag met het reinigen van uw sportvloer.

Schoonhouden van parkeerterreinen en garages

Parkeerterreinen en -garages dienen regelmatig schoongemaakt te worden. Wanneer u een nette, schone parkeergarage of parkeerplaats heeft, zijn mensen ook geneigd om deze netjes te houden. Daarom is het van belang om regelmatig deze ruimtes te laten reinigingen.

Hommerson schoonmaakbedrijf kan er met haar diensten en met o.a. de veegmachine, voor zorgen dat de parkeergarage of parkeerterrein van uw bedrijf er weer keurig en verzorgd bij ligt. 

Onze dienstverleningen

Naast regulier schoonmaakonderhoud, bieden we nog veel meer diensten aan. Bekijk hieronder onze diverse diensten.

Vragen over vloeronderhoud?

Heeft u vragen over deze dienst en bijbehorende prijzen? We helpen u graag verder. Neem gerust contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact met ons op