Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Hommerson Schoonmaakbedrijf staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel. MVO betekent voor Hommerson Schoonmaakbedrijf dat bij alles wat we doen zoveel mogelijk maatschappelijk verantwoorde keuzes maken. Wij zijn constant op zoek naar manieren om ons bedrijf te verbeteren. Gezien de ‘mens’ centraal staat binnen de schoonmaakwereld, is MVO sterk verweven binnen onze bedrijfsvoering.

Tevens zijn we trots op onze certificeringen en keurmerken. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze medewerkers de kwaliteit, waar wij voor staan, leveren.

Facetten van MVO

In 2002 zijn wij al gestart met Social Return. Samen met verschillende SW-bedrijven doen wij er alles aan om de instroom naar werk te bevorderen voor mensen die zonder re-integratieondersteuning niet terug de arbeidsmarkt op kunnen.

Niet alleen ‘buiten’ ons bedrijf, maar ook binnen Hommerson Schoonmaakbedrijf zijn er vele facetten van MVO terug te vinden. Sinds februari 2018 wordt door middel van zonnepanelen en ledverlichting op kantoor elektriciteit zelf opgewekt. Het streven is om op een groene manier de energiekosten te kunnen dekken.

Wij houden ontwikkelingen continu in de gaten. Bij vraagstukken zoeken wij met onze leverancier naar oplossingen, denken met ze mee en testen nieuwe systemen voor ze uit.

Minimaliseren van restafval en CO2

  • Zo is een gedeelte van ons wagenpark elektrisch. Ook doen we aan Smart Cleaning; een microvezelsysteem waarmee we alle harde oppervlakten kunnen afnemen. Wissen en moppen gebeurt in een handeling. Hierdoor voorkomen wij overbelasting bij onze medewerkers.
  • Tevens gebruiken wij milieu-bevorderde probiotica producten van Greenspeed. Tijdens de reiniging blijft een laagje op het oppervlak achter. Deze ‘goede bacteriën’ produceren enzymen en verwijderen organische vervuiling die nare geurtjes vormen. Probiotica belast het water niet (0%).
  • Waar mogelijk zetten wij systemen in voor periodiek onderhoud, zonder gebruik van middelen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld stoomreiniging voor o.a. schrobben/reinigen van vloeren, stoelen, wanden en ramen. Ook gebruiken we de twisterpad of ‘Excentr’ voor het strippen van vloeren met een beschermlaag zónder chemicaliën.

Steunen van goede doelen

Tot slot denkt Hommerson Schoonmaakbedrijf aan de medemens en de natuur door een aantal goede doelen te steunen zoals:

Daarnaast sponsoren wij voetbalvereniging V.V.O.

Wij staan altijd voor u klaar

Heeft u vragen over onze diensten en bijbehorende prijzen? Wij helpen u graag verder. Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact met ons op